Chi Sense

Chi Training


Het beoefenen van Chi Training richt zich op de coördinatie van geest en lichaam: een rustige staat die kan worden behouden in beweging en in rust. Chi Training wordt ook wel Chi Ontwikkeling of Chi Yoga genoemd en is een aanvulling op de Tai Chi Tao / Qi Gong oefeningen. Oorsprong kent deze vorm ook in het Japanse Ki-Aikido en is ontwikkeld in de eerste helft van de 20e eeuw, in Japan en de Himalaya.

Deze oefeningen zijn zeer complementair aan andere vormen van Yoga, Tai Chi Tao, Qi Gong en andere krijgskunsten.

Het omvat oefening en training in de volgende gebieden:

* Houding
Een goed houding is de basis voor een dynamische balans tussen geest en lichaam. Een correcte houding gebruikt alle spieren en voorkomt overbelasting van spiergroepen.
* Meditatie
Het leren te observeren van je geest en een helder beeld daarvan te ontwikkelen, door richten en concentratie.
* Ademen
Admen is een van de meest basis activiteiten van het lichaam. Wij onderrichten een volledige, ontspannen diepe ademhaling, welke goed werkt op de algehele gezondheid. Bewust ademhalen te oefenen verbetert de coördinatie tussen geest en lichaam.
* Visualisatie technieken
De geest leidt het lichaam. Gebruik makend van onze verbeelding op een positieve wijze zal ons leven en oefenen verder verbeteren.
* Kalmte en ontspanning
Door middel van speciale technieken, ervaren van de kracht van ontspanning en zachtheid. Deze lessen kunnen in het dagelijks leven worden toegepast.
* Beweging
Eenvoudige zachte en ritmische bewegingen worden aangeleerd en geoefend. Deze bewegingen worden toegepast om te ontdekken en ervaren wat bewegen in ontspanning en met zachtheid betekent.

Chi Training maakt gebruik van visualisatie technieken, meditatie, ademen en bewegen om te laten ervaren hoe geest en lichaam verbonden zijn en samen werken. Chi Training werkt vanuit het begrip dat de geest het lichaam leidt. Oefening ontwikkelt vertrouwen en discipline, welke leiden tot diepere ontspanning en fysieke stabiliteit. Een licht duwtje wordt vaak gebruikt om de stabiliteit van de leerlingen te testen in diverse houdingen en bewegingen. Deze “Chi test” levert een vorm van bio-feedback, en onthult de kwaliteit en diepte van de fysieke ontspanning en mentale rust. Elke Chi test helpt studenten om ook in het dagelijks leven een betrouwbare rustige reactie te geven op alles wat op hen afkomt. Onze training maakt gebruik van houdingen en bewegingen die een positieve invloed hebben op de geestelijke toestand, en laat ervaren hoe dit zich vertaalt in een verbeterde houding en bewegingspatroon.